شناسایی ۵۰ عرصه تخصصی مردمی در خدمت اربعین
مسئول برگزاری دهمین گردهمایی ملی فعالان مردمی اربعین خبرداد:

مسئول برگزاری دهمین گردهمایی ملی فعالان مردمی اربعین با اشاره به حضور ۶۰۰ فعال اربعینی از سراسر کشور در این همایش، از طراحی برنامههایی گسترده برای تقویت زیست اربعینی و شکلگیری بزرگترین اجتماع ضدصهیونیستی جهان در اربعین امسال خبر داد.
به گزارش ندای قم ، نشست خبری «دهمین گردهمایی ملی فعالان مردمی اربعین و دهمین همایش ملی هیئتهای حسینی فعال در عرصهی اربعین با محور مبارزه با رژیم صهیونی»، روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه با حضور اصحاب رسانه در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد.
در این نشست، رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر و مسئول برگزاری این همایش جزئیاتی از این رویداد را تشریح کرد.
وی اعلام کرد: دهمین گردهمایی فعالان مردمی اربعین از صبح پنجشنبه ۲۷ تیر آغاز و تا ظهر جمعه ۲۸ تیر ادامه خواهد داشت. در این گردهمایی فعالانی از سراسر کشور، از سیستان تا خوزستان و از خراسان تا آذربایجان حضور خواهند داشت. شرکتکنندگان، نمایندگان بیش از ۵۰ عرصه تخصصی مرتبط با اربعین هستند.
به گفته آبفروش، فعالیتهای اربعینی منحصر به موکبداری نیست و در این همایش، هنرمندان، فعالان رسانهای، دانشآموزی، دانشجویی و کامیونداران نیز حضور دارند.
دبیر جامعه ایمانی مشعر با تأکید بر مردمی بودن واقعی این همایش تصریح کرد: هیچگونه هزینهای بابت رفت و آمد به مدعوین پرداخت نشده و آنها با هزینه شخصی خود در این رویداد شرکت می کنند. همچنین هر یک از مدعوین مبلغ ۳۱۳ هزار تومان را از طریق سایت جهت ثبتنام پرداخت کردهاند. بخشی از پذیرایی همایش نیز توسط موکبهای اربعینی تأمین شده است.
آبفروش افزود: در همایش امسال فعالانی از ۳۱ استان و ۳۶ جغرافیای استانی در ادبیات مشعر و اربعین حضور خواهند داشت. با توجه به محدودیت فضا، جمعیتی حدود ۶۰۰ نفر پیشبینی شده است. همایش در سالهای گذشته با حضور هزار تا چهار هزار نفر برگزار شده بود.
دبیر جامعه فعالان مردمی اربعین ادامه داد: بخشی از برنامههای همایش به ارائه تجربیات میدانی موکبها و فعالان اربعینی اختصاص دارد. همچنین موکبهای تخصصی گفتگو برای تضارب آرا و هماندیشی در حوزههای تخصصی راهاندازی شده است.
آبفروش با اشاره به اینکه بخش عمدهای از این همایش از طریق شبکه قرآن سیما پخش خواهد شد، گفت: در بخشی از برنامه، از خانواده چند تن از شهدای اخیر تجلیل خواهد شد. از جمله خانواده شهید سردار حاج رمضان که خدمات ارزندهای در خادمی اربعین داشته و در زمینه اعزام خانوادههای فلسطینی به راهپیمایی اربعین نقشآفرینی کرده است. همچنین از خانم امامی و برخی از مجاهدان رسانهای صداوسیما نیز تقدیر خواهد شد.
دبیر جامعه ایمانی مشعر در ادامه با اشاره به وضعیت پرالتهاب منطقه، اظهار داشت: با توجه به شرایط حساس منطقه، هیچکس نمیتواند با قطعیت بگوید که اربعین امسال چگونه و با چه کیفیتی برگزار خواهد شد. سرعت و چگالی تحولات به شدت افزایش یافته و شهدایی را از دست دادهایم که هر یک برای یک سال سوگواری کافی بودند.
وی افزود: تحلیلهای کارشناسان نشان میدهد که احتمال تداوم جنگ بسیار بالاست؛ چه پس از اربعین، و چه پیش از آن یا حتی در میانه آن. فعالان مردمی اربعین طبق رسالت خود برای سناریوهای گوناگون آماده هستند.
آبفروش با بیان اینکه دشمنان پس از ایجاد ناآرامی در لبنان، فلسطین، سوریه و برخی افدامات در ایران، اکنون گسلهای عراق را هدف قرار دادهاند، گفت: احتمال بروز ناآرامی در عراق نیز وجود دارد. در چنین شرایطی، اگر حضور زائران ایرانی در عراق ممکن نباشد، آمادگی لازم برای برگزاری باشکوه مراسم اربعین در داخل کشور فراهم شده است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای جدید اربعین امسال تصریح کرد: اگر زائران موفق به حضور در سرزمین عتبات شوند، بیتردید این اربعین، «اربعینِ پس از فتح» خواهد بود. شواهد از اوجگیری محبت، احترام و توجه مردم عراق و سایر ملتهای اسلامی نسبت به ملت ایران حکایت دارد. آنان، ایرانیان را قهرمانان جهان اسلام میدانند که بار سنگینی را که سالها بر دوش جهان عرب مانده بود، به تنهایی به دوش کشیده و با ایستادگی در برابر استعمار و استکبار، عزت آفریدهاند.
امروز مردم عراق با افتخار پرچم ایران را در دست میگیرند
دبیر جامعه ایمانی مشعر افزود: عزتی که از ایران اسلامی در روزهای اخیر به منصه ظهور رسیده، افزون بر تقویت وحدت و انسجام داخلی، چهرهای از یک ملت مقاوم و سرافراز را در سطح بینالمللی به نمایش گذاشته است. امروز در دل جهان اسلام، ایران تنها یک کشور نیست بلکه نماد عزت و ایستادگی است و این فرصتی طلایی است که نباید از دست برود.
آبفروش همچنین با اشاره به اقدامات دشمنان گفت: قطعاً جبهه مقابل برای بر هم زدن این فضا برنامهریزی خواهد کرد، اما در مقابل، شاهد موج محبت مردم عراق نسبت به ملت ایران هستیم. روزگاری نه چندان دور، حتی بالا بردن پرچم فلسطین در بینالحرمین با مقاومت روبرو میشد، اما امروز خود مردم عراق با افتخار پرچم ایران را در دست میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: در هیأتهای مذهبی عراق که همواره منحصر به ذکر سیدالشهدا (ع) بود و از ورود موضوعات دیگر پرهیز میشد، امسال حتی در بزرگداشت خانم امامی، مجاهد رسانهای انقلاب اسلامی، مدیحهسرایی و تجلیل انجام شد. اینگونه رخدادها، نشانههای روشنی از یک تحول بزرگ در فضای فرهنگی و عاطفی مردم عراق نسبت به ملت ایران است.
آبفروش با تاکید بر اینکه باید از فرصت بینظیر امروز نهایت بهره را ببریم، گفت: اکنون هیمنه ضدصهیونیستی در سراسر جهان در حال شکلگیری است و لازم است این پیام با صلابت به گوش جهانیان برسد. در تمام کشورهای دنیا پرچم مبارزه با رژیم صهیونیستی برافراشته شده است و اربعین، بزرگترین اجتماع احرار جهان، باید به صحنهای تبدیل شود که دشمن صهیونیستی دریابد هر زائر اربعین، دشمنی قطعی برای آنان است.
وی افزود: دشمن صهیونی باید درک کند که هر قدمی که زائر اربعین برمیدارد، همانند موشک گفتمانی است که قلب تمدن استکبار و استعمار را نشانه گرفته؛ تمدنی که مرزهای وحشیگری را دگرگون ساخته است. امیدواریم امسال شاهد ضدصهیونیستیترین اربعین تاریخ باشیم؛ اربعینی با حضور گسترده آزادگان و مستضعفان از سراسر عالم.
تمرکز بر گسترش فرهنگ اربعین در تمام عرصههای زندگی اجتماعی
دبیر جامعه فعالان مردمی اربعین افزود: ما به دنبال شکلگیری «زیست اربعینی» هستیم؛ اربعین یک سبک زندگی است که خداوند آن را برای عصر ظهور و دوران آخرالزمان ذخیره کرده است. به درستی، یکی از اندیشمندان غربی گفته بود: «ما همواره لذت را در کسب منفعت مادی معنا میکردیم، اما اگر مردم جهان از لذت اربعین آگاه شوند ـ لذتی که در آن هرچه انسان بیشتر از دارایی مادی خود خرج میکند، حال خوشتری تجربه میکند ـ همه قواعد گفتمان تمدن غرب فرو خواهد ریخت.»
آبفروش با بیان اینکه در اجتماع اربعین بر خلاف تمام قواعد مادیگرایانه بشر نوعی ارتباطات انسانی، معنوی و خالصانه شکل میگیرد که در هیچ نقطه دیگری از جهان دیده نمیشود، گفت: تلاش ما و همه فعالان مردمی اربعین بر بسط و گسترش فرهنگ اربعین در تمام عرصههای زندگی اجتماعی متمرکز است؛ فرهنگی که میتواند جهان را از سلطه طاغوتیان نجات داده و به سوی عدالت، کرامت و حیات طیبه هدایت کند.
وی تصریح کرد: هر زائر اربعین اصالتاً از جانب خود و به نیابت از یک شهید به زیارت سیدالشهدا علیهالسلام میرود. علاوه بر این همه زائران در پویش زیارت نیابتی از رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز شرکت دارند، چرا که ایشان امکان حضور فیزیکی در مراسم اربعین را ندارند.
دبیر جامعه ایمانی مشعر با اشاره به ابعاد محبت و مودت میان ملتها گفت: شایسته است زائران بخشی از کوله زیارتی خود را به هدایایی کوچک برای کودکان عراقی اختصاص دهند تا جلوهای از محبت و مودت میان دو ملت باشد. همچنین مناسب است که زائران سوغات و هدایای متبرکی از این سفر معنوی تهیه کرده و برای کسانی که از حضور در اربعین محروم ماندهاند، به ارمغان بیاورند.
دبیر جامعه فعالان مردمی اربعین در پایان گفت: واقعیت این است که به تعداد دلهای پاک، فطرتهای سلیم و سلایق زائران، جلوههای زیبایی از عشق، معرفت و کرامت در مسیر اربعین رخ میدهد؛ و این خود نشانهای از برکات بیپایان این حرکت الهی است.