برنامههای حرم مطهر باید پیوست بین المللی داشته باشد
آیت الله اعرافی در دیدار مدیران فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س):
مدیر حوزههای علمیه گفت: حرم حضرت معصومه(س)، جمکران و حوزه، نمادهای بین المللی ایران، اسلام و تشیع هستند.
به گزارش ندای قم ، آیت الله علیرضا اعرافی ظهر روز پنجشنبه در دیدار مدیران فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، که در دفتر مدیر حوزه های علمیه برگزار شد، اظهار کرد: حرم حضرت معصومه(س) و قم جایگاه رفیع بین المللی دارند.
وی با اشاره به اینکه قم، حرم حضرت معصومه(س)، جمکران و حوزه علمیه، نمادهای بین المللی ایران، اسلام و تشیع هستند، مطرح کرد: قم دارای شعاع وسیع بین المللی است و این موضوع در شعاع پرتوی بین المللی حضرت معصومه(س)، حوزه و انقلاب اسلامی است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه باید به دنبال شکوفاتر شدن این جایگاه و نقش بین المللی حرم مطهر باشیم، عنوان کرد: توریستهایی که از حرم حضرت معصومه(س) بازدید میکنند، مبلغان انقلاب اسلامی و تشیع هستند.
وی با اشاره به اینکه رویکرد فعلی باید ادامه داشته باشد، خاطرنشان کرد: این رویکرد قابلیت جامعتر شدن، کاملتر شدن و عمیقتر شدن را دارد که باید در دستور کار قرار بگیرد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه برنامههای حرم مطهر باید پیوست بین المللی داشته باشد، تصریح کرد: رویکرد بین المللی نیازمند راهبرد مشخص و سند نویسی است.
وی با اشاره به اینکه در آمیختگی حرم مطهر با حوزه، علوم و معارف اسلامی از اهمیت بسیاری برخوردار است، یادآور شد: نمونه بارز این درآمیختگی را میتوان در نجف اشرف دید و پس از آن در قم شاهد این موضوع هستیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه امروز حوزه به اوج شکوفایی خود رسیده است، ابراز کرد: باید همافزایی و تعامل حوزه و حرم مطهر افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه حضرت معصومه(س) نمادی از نگاه اسلام به زن است، بیان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) جزو زنان تراز و عالی مقام اسلام هستند.
شهرسازی در قم باید با روح حوزه و حرم سازگار باشد
آیت الله اعرافی با بیان اینکه میتوانیم از ظرفیت حرم حضرت معصومه(س) برای تبیین الگوی اسلامی و معرفی چهره درخشان زن مسلمان استفاده کنیم، اظهار داشت: برای تحقق این موضوع نیازمند برنامهریزی مستمر هستیم که باید در دستورکار قرار بگیرد.
وی اتصال حرم مطهر به مردم قم را مدنظر قرارداد و افزود: برقراری ارتباط با مردم یک اقدام بزرگ است، چرا که فرهنگ و آگاهی مردم قم موجب شد فرهنگ اسلام و تشیع را پذیرفته و به جایگاه حضرت معصومه(س) احترام بگذارند.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه در طرحها و توسعهها باید حرم مطهر بیش از پیش دیده شود، عنوان کرد: امروز اتفاقاتی که پیرامون حرم مطهر رقم میخورد نیازمند بازنگری با رویکرد حرم مطهر و حوزه علمیه است.
وی با بیان اینکه شهرسازی و معماری در اطراف حرم مطهر باید متناسب با روح حرم مطهر باشد، مطرح کرد: حرم حضرت معصومه(س) کانون علم و حوزه است و باید این نگاه مبنای تصمیمگیریهای طرحهای مختلف پیرامون حرم مطهر باشد.
باید به مباحث فرهنگی حرم مطهر نگاه هنری داشته باشیم
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه در شهرسازی و مبلمان شهری از نمادهای حرم مطهر و حوزوی استفاده شود، خاطرنشان کرد: این موضوعات بارها به مسئولین بیان شده است، ولی امروز تاکید بیشتری بر این نکات داریم.
وی با بیان اینکه حرم مطهر میتواند در مباحث مطالعاتی و راهبری پیشران باشد، تصریح کرد: تاریخ حرم مطهر حضرت معصومه(س) بسیار گسترده است که میتواند پیامهای مختلفی را ارائه کند.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه باید به مباحث فرهنگی حرم مطهر نگاه هنری داشته باشیم، یادآور شد: هنر در نگاه اسلام بسیار اقدام ارزشمندی است که در جذب نسل جوان بسیار موثر است.