آشپزخانههای طبخ غذای زائران خارجی نیازمند نظارت دقیق است
معاون ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم :
معاون گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم گفت: آشپزخانههایی که در خیابانهای آبشار و چهارمردان قم، اقدام به طبخ غذا برای زائران خارجی میکنند، باید نظارتهای بهداشتی دقیقی بر آنها صورت گیرد.
به گزارش ندای قم به نقل از ایرنا،مهدی نصر روز دوشنبه در سی و سومین جلسه قرارگاه عملیاتی طرح شهید سلیمانی و کارگروه نظارت بر پروتکلهای بهداشتی در تالار امام رضا (ع) فرمانداری قم اظهار داشت: در خیابانهای آبشار و چهارمردان خانههایی هستند که در زیرزمینها آنها برای زائران خارجی بخصوص پاکستانی غذا طبخ میشود.
وی تاکید کرد: مرکز بهداشت باید بر این آشپزخانهها نظارت داشته باشد.
معاون میراث فرهنگی قم همچنین با اشاره به وجود ۱۴ هزار تخت اقامتی در این استان گفت: با توجه به افزایش پذیرش دانشجویان خارجی باید به فکر زیرساخت ها و ایجاد امکان و فضای اسکان بیشتر باشیم.
مدیر بازرسی اتاق اصناف قم نیز تصریح کرد: پیرو مصوبههایی ابلاغ شده، راجع به تشدید و هوشمندسازی بازرسیهای صنفی، نظارتهای ما ادامه دارد، و اولویت کارمان نیز بررسی وضعیت پروتکلهای بهداشتی در قهوهخانهها، تالارهای پذیرایی و فسفودها است، و با حساسیت کار را پیگیری میکنیم.
عباس جعفری همچنین با اشاره به کاهش استفاده از ماسک در میان کسبه و اصناف گفت: به طور کلی مردم به این مساله اهمیتی نمیدهند، و طبیعتا کسبه نیز جزیی از جامعه محسوب میشوند.
نظارت بر مسائل بهداشتی در مجالس و هیات های عزاداری ضروری است
مدیرگروه بهداشت محیط و سلامت کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز با اشاره به اهمیت توجه به رعایت مسائل بهداشتی در برپایی مجالس و هیاتهای عزاداری ماه محرم و صفر گفت: ساعت و زمان دقیق برگزاری مراسمهای عزاداری باید مشخص شود.
نرگس جعفری یادآور شد: عزاداریها به طور معمول زمان مشخصی ندارند و تا نیمههای شب ادامه پیدا میکنند، و برخی افراد نیز در چند مراسم حضور مییابند، که این موضوع، بالارفتن احتمال سرایت بیماری و گسترش ویروس را افزایش میدهد.
وی تاکید کرد: در صورتی که زمان معینی را برای عزاداریها داشته باشیم، هم از نظر امنیتی و هم کنترل و نظارت، عملکرد بهتری را خواهیم داشت.
مدیرگروه بهداشت علوم پزشکی قم همچنین یادآور شد: سالهای قبل در دهه نخست ماه محرم به صورت روزانه جلسهای در ادارهکل تبلیغات اسلامی تشکیل، و گزارش نظارتهای صورت گرفته بر هیاتهای مذهبی ارائه میشد، که این اقدام امسال نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.
استان قم طی هفتههای آینده وارد وضعیت قرمز کرونایی شود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با اشاره به وضعیت نارنجی کرونایی در استان گفت: برابر اطلاعات موجود، به نظر میرسد که استان طی هفتههای آینده وارد وضعیت قرمز کرونایی شود، و جز نخستین استانهایی هستیم که این شرایط را تجربه میکنیم.
سیامک محبی افزود: طبق تجربهایی که از پیکهای قبلی کرونا داریم، ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از درگیر شدن استان، اقدام به مصوب کردن برخی محدودیتها و ممنوعیتها میکند.
وی گفت: ما تاکنون همه چالشها را تجربه کردیم، و با تجربهای که داریم، باید با استفاده از اختیارهای استانی، اعمال نظرهایی را داشته باشیم و سفت و سخت نیز مطالبه کنیم.
معاون علوم پزشکی قم در ادامه با ذکر این نکته که اسم این کار را به هیچ وجه محدودیت و ممنوعیت نمیگذاریم، بلکه سیاستگذاری برای تامین سلامت عزاداران حسینی است گفت: ما یک سری پروتکلهای بهداشتی که ضمانت اجرایی داشته باشد، را میخواهیم.
تزریق واکسن فقط منجر به کمتر شدن بیماری میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز طی سخنانی با اشاره به تاثیر واکسیناسیون کرونا در کاهش شدت بیماری و مرگ و میر گفت: هنوز هیچ واکسنی که جلوی ابتلا به کرونا را بگیرد، ساخته نشده است.
مهدی مصری با تاکید بر اینکه تزریق واکسن فقط منجر به کمتر شدن بیماری میشود گفت: بزرگترین هدف کنترل کرونا نیز این است که مرگ و میر کم شود.
رئیس علوم پزشکی قم با بیان اینکه همه دستگاهها کمک کنند که از این موج تازه عبور کنیم گفت: با توجه به عزاداریهای ماههای محرم و صفر اگر موج هفتم تا پاییز ادامه پیدا کند، ممکن است با موج هشتم یکی شود که در این فاصله مسئولیت سنگینی برای مدیریت کرونا داریم.
وی بیان کرد: دستگاهها یکی از وظایف خود را مدیریت کرونا بدانند، و تصور نکنند که فقط وظیفه علوم پزشکی است، ما نیروی انسانی به اندازه کافی نداریم، چون حفظ جان مسلمین واجب است، تلاش ما نیز باید بیشتر باشد.