فرهنگ و هنرویژه

اختتامیه جشنواره ملی مطبوعات دینی درقم برگزارشد

با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با تجلیل از برترین‌ها؛

ندای قم/محسن عبدالهی:آیین اختتامیه اولین جشنواره مطبوعات دینی  پیش از ظهر روز پنجشنبه با تقدیر از برگزیدگان بخش‌های مختلف با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار مرکزی شهر قم برگزار شد.

به گزارش ندای قم، در آین آیین همچنین آیت الله سیدمحمدسعیدی تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) و حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری و احمدامیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی  برخی مدیران شهری و استانی  واصحاب فرهنگ و هنر و رسانه قم حضور داشتند.

رویکرد دولت حمایت از آزادی بیان و آزادی قلم است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  دراین آیین گفت: رویکرد دولت انقلابی در حمایت از آزادی بیان و آزادی قلم شعار نیست بلکه عمل است.

محمد مهدی اسماعیلی روز پنجشنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی مطبوعات دینی در تالار فرهنگ و هنر قم اظهار داشت: از ابتدای شکل گیری دولت تا امروز به صدها نشریه و پایگاه خبری مجوز فعالیت داده ایم و سعی خود را بر این موضوع متمرکز کرده ایم که از حیات مطبوعات و خبرگزاری ها حمایت کنیم.
وی ابراز داشت: در موضوع مطبوعات و نشریات مکتوب در حوزه جدیدی در بحث فناوری های نوین هستیم که مطبوعات در معرض کم فروغی قرار گرفته باشد.
وی ادامه داد: امروز هر چه جلوتر می رویم از زمان تولید و انتشار خبر فاصله کم تر شده و بخش مهمی از اطلاع رسانی در فضای نوین اتفاق می افتد و این مساله به معنای کنار گذاشتن رسانه های مکتوب نیست.

اسماعیلی افزود: امروز به همزیستی تعریف شده ای بین رسانه مکتوب و الکترونیک می رسیم و بنای ما در دولت حمایت از هر دو بخش است.
وی گفت: در دهه های ۷۰ و ۸۰ برخی روزنامه ها تا ۶۰۰ هزار نسخه شمارگان داشتند اما امروز شمارگان آن ها به شدت پایین آمده است اما بنای ما حمایت از این موضوع است و در عین حال در دنیا هم وضعیت به همین منوال است.

حمایت از رسانه های مکتوب با دستور رییس جمهور

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در موضوع حمایت از رسانه های مکتوب با فشار جدی برای تامین ارز مواجه شدیم که با دستور رئیس جمهوری، کاغذ با قیمت بسیار مناسب به کشور وارد می شود و می توانیم بخش مهمی از نیاز رسانه های مکتوب را تامین کنیم.

وی ابراز داشت: از همه رسانه ها می خواهیم‌ برای منافع ملی دلسوز عمل کنند و اصول مشترک برای منافع ملی هم راستا باشد.

اسماعیلی گفت: جمهوری اسلامی که همه قاعده های مرسوم در نظام بین المللی زر و زور را کنار زده و با نظام توحیدی کار می‌کند در داخل کشور هم باید جبهه رسانه ای هم راستا و هم افزا حرکت کند.

تلاش دشمنان برای القای ناامیدی در کشور

وی اظهار داشت: دشمن دوست دارد از ایران سیاه نمایی، و نا امیدی را القا کند و دروغ می گوید تا ایران را جامعه ای نا امید و  بحران زده نمایش دهد.

اسماعیلی با اشاره به انتشار نتیجه یک افکار سنجی در روزهای قبل در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی مجموع نگرش های مردم نسبت به زندگی شخصی خانوادگی و اجتماعی را مورد تحقیق قرار داد و مشخص شد شادکامی مردم نزدیک به ۷۰ درصد است که بعد از این تحقیق، یک عده در رسانه های اجتماعی افتادند که دولت دروغ می گوید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: رسانه های معاند اصرار دارند بگویند زندگی ‌مردم در سیاهی و بحران است و مردم در تعلقات دینی دچار ضعف شده اند این در حالیست که ۹۰ درصد مردم تعلقات دینی دارند و ۷۶ درصد در آیین های مذهبی شرکت می کنند.

وی بیان کرد: دشمن فضایی را حاکم می کند که ما از جامعه و نظام نا امید شویم‌ و القای نا امیدی مهمترین وظیفه رسانه های معاند و مزدوران داخلی است.

اسماعیلی در پایان برگزاری نخستین جشنواره مطبوعات دینی را منشا گسترش در حوزه فعالیت رسانه های دینی دانست.

ذوالنوری: «استاندارد دینی» معیار تولید محتوای مطبوعات باشد

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین با بیان اینکه شایسته است مطبوعات و رسانه ها، «استاندارد دینی» را به عنوان معیار و ملاک تهیه اخبار خود قرار دهند، گفت: اصحاب رسانه در خصوص فعالیت های رسانه ای و آموزه های دینی و ارزشی رسالت سنگینی برعهده دارند.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری طی سخنانی بیان کرد: هر نشریه به صرف اینکه یک رسانه یا بستر اطلاع رسانی است از نظر دینی و اخلاقی دارای ارزش ذاتی نیست و لازم است نشریات تعهداتی داشته باشند تا سبب گمراهی و ضلالت جامعه و مردم نشوند.

وی با اشاره به اهمیت خوراک فرهنگی و فکری به جامعه، ادامه داد: بر مبنای آموزه ها و تعالیم دینی گمراه کردن یک انسان در حکم قتل او و هدایت یک انسان در حکم زنده کردن فرد است.

ذوالنوری خاطرنشان کرد: امروز کنترلی بر روی خوارک فکری در فضای مجازی وجود ندارد و همین مشکل گاهی در مطبوعات نیز به خاطر حب و بغض های سیاسی و جناحی احساس می شود که مانع از رساندن خبر پاک به مخاطب می شود.

وی با بیان اینکه برخی از اتفاقاتی که در عرصه مطبوعات رخ می دهد خوشایند نیست، اظهار داشت: حب و بغض های سیاسی و منافع حزبی و جناحی از عواملی است که سبب می شود تا اخبار و تحلیل درست و منطبق به واقع به جامعه منتقل نشود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گاهی مشاهده می شود برخی از افراد بدون اینکه فهم و درک درستی از مفاهیم دینی داشته باشند نسبت به خوارک دهی معنوی و فکری مبادرت می کنند.

ذوالنوری با تاکید بر اینکه در دنیای امروز کار مطبوعات فقط خبررسانی صرف نیست، بیان داشت: امروز دشمنان و نظام استکبار با تمام امکانات و تجیهزات رسانه ای برای سیاه نمایی علیه انقلاب اسلامی روی کارآمده اند، نظام استکبار با امکانات گسترده ای که دارد در جنگ تمار عیاری جای خوب و بد را تغییر داده و غلط را درست و درست را غلط جلوه می دهد.

وی با اشاره به تفاوت بنیادی تفکر انقلاب اسلامی با تمدن نوین غربی، گفت: با این وجود هم اکنون رویکرد و سیاست مدونی در کشور ما در حوزه فرهنگ و اقتصاد مشاهده نمی شود.

 

ارسال نزدیک هزاراثر به دبیرخانه جشنواره مطبوعات دینی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در این مراسم  با اشاره به ارسال نزدیک به یک هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره گفت: آثار خوبی در حوزه‌های عفاف و حجاب، ایثار و شهادت، مسجد رکن محله محوری و مصاحبه‌های مرتبط با موضوع جشنواره به دبیرخانه ارسال شد که مورد ارزیابی داوران قرار گرفت و در نهایت ۳۰ نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

امیر علی عموزاده گسترش جشنواره به حوزه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را از اهداف جشنواره مطبوعات دینی برشمرد و افزود: مقدمات برگزاری منطقه‌ای این جشنواره در حال بررسی و انجام است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم در حمایت از مطبوعات و آزادی بیان و قلم گفت: در جنگ روایت‌ها که رسانه‌های دشمن به دنبال القای ناامیدی در کشور هستند، اصحاب رسانه و قلم نقش مهمی در معرفی دستاورد‌ها و ایجاد انگیزه و امید در جامعه دارند.

عموزاده  افزود :اگر نگاه جامع و عامی به مساله خبررسانی داشته باشیم می توانیم ادعا کنیم که اصل خبرنگاری یک موضوع به قدمت خلقت و آفرینش انسان است.

گزارش دبیر علمی اولین جشنواره مطبوعات دینی

 

دبیر علمی اولین جشنواره مطبوعات دینی در بخشی از این جلسه، طی سخنانی بیان کرد: در این جشنواره ۱۹۵ نفر از خبرنگاران و روزنامه نگاران افزون بر ۸۰۰ اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

محمدجواد محرابی ادامه داد: انتقال غیرمستقیم ارزش‌ها و مفاهیم دینی، توجه به آسیب‌های اجتماعی، توجه به ارکان مقاله نویسی، استفاده از عملیات روانی در چهارچوب اخلاق اسلامی، استفاده از زیبایی شناسی در انتقال مفاهیم دینی، پرهیز از کلی گویی، رعایت تکنیک‌های اصولی روزنامه نگاری از ویژگی‌های آثار رسیده به این جشنواره بود.

وی خاطرنشان کرد: کمک به توسعه مطبوعات دینی در فضای رسانه‌ای کشور، تقویت فضای رسانه‌ای برای تولید محصولات دینی، تقدیر از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران درحوزه رسانه، شناسایی ظرفیت مطبوعات دینی و تلاش جهت معرفی آنها، ساماندهی فعالیت مطبوعات دینی در راستای الگوهای حرفه ای، ترغیب فعالان رسانی برای مطالعه و تحقیق در خصوص مطبوعات دینی از اهداف این جشنواره بود.

محرابی خاطرنشان کرد: اولین جشنواره مطبوعات در سه بخش حرفه‌ای، موضوعی و نشریات تخصصی حوزه دین با ارسال آثاری از سراسر کشور امروز به کار خود پایان داد.

لینک کوتاه این صفحه: https://nedayeghom.ir/kmxu

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا